Kohta se alkaa!

Kohta se alkaa, kuudes NUTS Karhunkierros presented by Garmin & La Sportiva -tapahtuma! Ensimmäinen startti on jo huomenna, perjantaina, kun reitille lähtevät ainoan Suomessa kilpailtavan 100-mailisen eli 160 kilometrin polku-ultramatkan juoksijat. Lauantaina kisataan Buff Trail Tour Finlandin osakilpailu 53 kilometrin matkalla. Lisäksi lauantaina starttaavat myös 80 kilometrin ultramatka sekä 31 kilometrin ”sprintti-kisa” muihin matkoihin verrattuna.

Tapahtuma on kasvanut, ja Karhunkierros on nyt Suomen suurin polkukarkelo: eri pituisille kisamatkoille lähtee liki 2300 polkujuoksijaa, jotka edustavat 24 eri kansallisuutta! Hienoa on, että myös pisimmällä polku-ultralla naiset ovat hyvin edustettuna ja sarjassa voidaan nähdä jännittävä kilpailu podium-paikoista.

Viime kevääseen verrattuna maasto ei ole ainakaan lumen vuoksi hidas ja uudet reittiennätyksetkin sikäli täysin mahdollisia eri matkoilla. Kaikissa sarjoissa varmasti tiedossa tiukkoja taisteluita sijoituksista kuin myös huikeita onnistumisen elämyksiä. Mukana on taas monia niin ensimmäiseen polkukisaan osallistujia kuin ensimmäistä ultramatkaakin kokeilevia.

Tapahtumapöhinään pääsee mukaan seuraamalla NUTS:n Instagram- ja Facebook-tilejä. Nettisivuille laitetaan keskeiset  kisauutiset sekä tietenkin linkki kilpailijoiden GPS-seurantaan.

nutskarhunkierros.fi/live

Kyselimme valmistautumisesta ja tunnelmista muutamilta eri matkojen lähtöviivoille tulijoilta. Mukana on kilpailijoita eri taustoista ja erilaisin tavoittein. Toiset kokonaiskilpailun ja toiset itsensä voittamisen merkeissä mukana peleissä.

 

Ultra Trail Tour Finland 160 km

Saara Päätalo – NTR / HOKA One One Team

Harjoituskausi on onnistunut nyt paremmin kuin aikaisemmin. En ole juuri sairastellut eikä rasitusvammat ole häirinneet. Lähden kisaan toiveikkaana parantamaan aikaani, toki tärkein tavoite on taas, kuten aina ennenkin, nauttia matkalla olosta ja juoksemisesta.

 

Mira Hämäläinen-Iho – Team Tuukka / Tytöt Tunkkaa Tykimmin

Talvi oli treenien osalta aika rikkonainen jalkavaivojen takia, minkä vuoksi Trans Gran Canarian 125 km:n kisakin jäi välistä.

Juoksemaan pääsin vasta huhtikuun toisella viikolla, joten yksi suurimmista haasteista minulle tulee olemaan jalkojen kestävyys lyhyen juoksujakson takia. Toki matka itsessään on minulle haaste, kun Kanarian kisa jäi väliin tältä vuodelta eikä minulla ole nyt pitkää kisaa alla.

Vähäiseen juoksumäärään nähden viimeiset viikot ovat menneet oikein positiivisesti. Olen saanut alle pari pidempää harjoitusta. Tärkein oli porukassa, missä sain hyvää vauhtituntumaa, kun mukana juoksi Mikael Heermankin.

Kilpailukauden ehdin avaamaan Bodom Traililla, missä juoksin harjoitusmielessä Double-kisan ja sain hyvää harjoitusta etenkin yölle. Bodom Double voitto oli tuloksellisesti hyvä, mutta omaan tekemiseen jäi parannettavaa.

Kilpailussa mielenkiinto on tietenkin Päätalon Saaran vauhdissa, kuin myös Puttosen Lotan ja Viitasen Sannan menossa. Seuraan mielenkiinnolla myös Bastanovin Tanjaa, jolle varmaan mikään tarpeeksi pitkä matka ei ole ongelma. Karhunkierroksen konkareiden Marianna Zaikovan ja Kaija Järven meno kiinnostaa myös.

Miesten puolella mielenkiintoni on Jumiskon Juhan ja Kokkosen Ossin menossa. Heillä on Kanarialta hieno kisa alla.

Upeaa on nähdä kilpailussa näin paljon ulkomaalaisia juoksijoita, joten mielenkiinnolla odotan heidän vauhtiaan ja ajatuksiaan Karhunkierroksesta – ja toivottavasti pohjoisen valoisasta yöstä.

Olen erittäin kilpailuhenkinen, joten veikkaan, että minulle tulee olemaan vaikeaa hillitä menohaluja ensimmäiset 80km. Tavoitteeni on tulla maaliin ja aikatavoitteet riippuvat kelistä. Olen kuitenkin menossa ensimmäiselle näin pitkälle matkalle, joten maaliin pääsy on voitto.

Onneksi kilpailuun starttaa tänä vuonna suuri joukko juoksijoita, joten siitä määrästä löytyy varmasti joku, jonka kanssa mennä yhtä matkaa.

Odotan kilpailua ja Kuusamon kesää innolla.

 

Jaakko Eskelinen – Vegaanijuoksijat

Valmistautuminen on mennyt oikein mukavasti. Terveenä on pysytty ja juoksua on tullut jo pelkästään tämän vuoden puolella noin 4000 kilometriä. Eli paljon on tullut juostua.

En ole ennen Karhunkierrosella käynyt, joten ensisijaisesti lähden nauttimaan reitistä ja toivottavasti pääsen ehjänä maaliin.

Tuloksellisia tavoitteita en ole laittanut. Omaa tahtia mennään. Maalissa nähdään sitten mihin riittää.

Toivon, että tänä vuonna alitetaan 20 tunnin raja. Siihen luulisi ainakin Toni Validon* ja Juha Jumiskon pystyvän. Varmasti kisassa on myös entuudestaan minulle tuntemattomia kisailijoita, jotka tämän haamurajan pystyy rikkomaan. Ketään erityistä kilpakumppania näin ennakkoon ei tule mieleen, ehkäpä matkalta sellainen löytyy…

*Toni Valido vaihtanut 53 km:n kilpailuun loukkaantumisen takia.

 

Juha Jumisko

Olosuhteet huomioiden valmistautumiseni on mennyt kohtuullisesti. Harjoittelun sisältö on ollut aika perinteistä kestävyysjuoksuharjoittelua pienellä ultra-/mäki-/polkujuoksu twistillä. Perhe-elämän ja päivätyön yhteensovittaminen vähän haittaa harrastamista, mutta onneksi on aikaiset aamut. Parhaillaan on pikkuinen kuume päällä, joten ihan optimaaliset lähtökohdat ei kisaan tule.

Trans Gran Canaria 125km –kisan ja KK:n väliin olen saanut hyvän progressiivisen treenijakson lähes suunnitelmien mukaan, ja kunto on ollut nousussa.

KK toimii minulle välietappina kauden päätavoitteeseen Swiss Peaksin (365km/25000m+) pitkään vuorikisaan. Perusharjoittelun jälkeen KK on hyvä kunnon mittari. Saa kisasta arvokasta tietoa, mitä pitää tehdä kesän aikana, jotta 4 päivän urakka menisi syyskuussa mahdollisimman hyvin.

Olen katsellut reittiennätysten väliajat etukäteen ja ne vaikuttavat kovilta. Hyvänä päivänä uskon, että kykenen juoksemaan 20-22h väliin. Toivotaan, että tuolla ajalla olisi myös korkealla tuloslistassa, vaikka palkintopalli ei suoraan oma tavoite olekaan. Toki hyvällä juoksulla sekin voi olla mahdollista.

Olen fiilisjuoksija ja nautin erityisesti yöllä juoksemisesta sekä hankalista hetkistä. Odotan todella paluumatkaa Hautajärveltä Rukalle, yön hämäriä tunteja jolloin olen yössä yksin tai ystävien kanssa nauttimassa Karhunkierroksen upeista maisemista ja kokoajan uupuvasta kropasta. Yhtä vahvoja kokemuksia on vaikea saada muualta. Niin ja tietysti paljua ja suomen parhaita after partyja odotan kovasti.

Etukäteen ajattelin, ettei kattaus pitkällä matkalla olisi kovin kova, mutta nythän siellä on ihan jäätävä taso. Usea jätkä on juossut sileän maratonin 2:40, treenannut sen lisäksi 200km viikkokeskiarvolla koko vuoden ja painoa puolet minun verran. Toisaalta kokemusta pitkistä kisoista ei hirveästi kaikilta löydy.

Itselle tulee tiukka juosta edes TOP5:seen hyvällä juoksulla, sen verran juoksuvoimaista porukkaa on viivalla ja näin etukäteen kätsonkin olevani kovimman kärjen takana. Jaakko Eskelinen, Antti Rönkkö, Antti Itkonen, Ossi Kokkonen, Juha Lehtonen, Heikki Siivari, Juha Virtanen ja monia muita on listalla, joten ennen kaikkea kannattaa lähteä tekemään omaa juoksua.

No ehkä Kanarialla lähes koko matkan juosseen juoksukaverini Ossin voisin nyt tässä kisassa tiputtaa 😉

 

Matti Kivinen – Salomon Suomi

Valmistautuminen Karhunkierrokselle on sujunut erinomaisesti ja lähtöä jo jännitetään. Koko kevät on tehty kovasti töitä kisaa silmällä pitäen. Aikaisemmin olen pari kertaa osallistunut lyhyemmälle 53 kilometrin matkalle. Pidemmät matkat ovat alkaneet kiinnostamaan, ja tänä vuonna koetan juosta ensimmäisen satamailiseni Kuusamon poluilla.

Uusi matka ja uudenlaiset treenausmetodit ovat pitäneet hyvin motivaatiota yllä. Olen treenannut monipuolisesti harjoitellen sekä juoksemalla hieman pidempiä lenkkejä enemmän ja lyhyemmillä palautumisajoilla. Entistä enemmän olen panostanut lihashuoltoon ja lepoon. Kunto tuntuu olevan tällä hetkellä parempi kuin koskaan, joten siinä mielessä luottavaisin mielin lähden matkaan.

Päälimmäisenä tavoitteena noin pitkällä matkalla on päästä maaliin, toissijaisena tavoitteena jossain järkevässä ajassa. Olisi tietysti plussaa jos juoksusta saa ehjän ja nautittavan kokonaisuuden sekä välttyy suuremmilta rasitusvammoilta. Kokemuksena odotan mahtavaa kisakylän NUTS hulinaa ja lähtöhetkeä sekä tietysti valoisan yön läpi juoksemista ja lopun vaarojen ylittämistä todella väsyneillä jaloilla. Siitä tulee kivaa.

Pyrin juoksemaan omaa juoksuani ja tietysti kannustamaan kanssajuoksijoita parhaani mukaan. Kisan aikana sitten näkee, mihin rahkeet riittää. Paljon kovatasoisia juoksijoita samalla lähtöviivalla, joten on mielenkiintoista nähdä missä järjestyksessä maaliin saavutaan ja missä ajassa. Itse ehkä laittaisin rahani likoon miesten kisassa Juha Jumiskon puolesta. Kisa on kovaa ja noin pitkällä matkalla mitä vain voi tapahtua.

Polut tulevat todennäköisesti olemaan melko kuivassa kunnossa, jos sääennusteisiin on luottaminen, joten matkanteko on nopeimpien osalta joutuisaa. Avovaimoni Sanna lähtee huoltajakseni ja liikkeelle potkijakseni huoltopaikoille, joten hän tulee varmasti ajamaan suorituksessani merkittävää roolia. Kiitos hänelle jo näin etukäteen.

 

80 km

Michaela Pokorna (Tšekki)

Alunperin tarkoitukseni oli juosta 160 kilometrin kisassa, mutta Tromssan pitkästä talvesta ja lumenmäärästä johtuen pääsin kunnolla treenaamaan poluille vasta kuukausi sitten. Vaihdoin siksi lyhyempään matkaan ja otan kilpailun tavallaan kauden ensimmäisenä testipolkukisana ajatellen myöhempiä pidemmän matkan kisoja tällä kaudella.

Yritän olla ajattelematta kilpailemista matkalla. Odotan innolla polulla liikkumisen hauskuutta, toisiin juoksijoihin tutustumista matkalla, ohittajien kannustamista ja huoltopisteiden suolakurkkuja. Ja toivon olevani maalissa ennen sen sulkeutumista!

En osaa nimetä ketään ennakkosuosikkiani, mutta kisan jälkeen on hauska katsoa leuat loksahtaen muiden juoksijoiden tulosaikoja. 

 

Toni Malm – Hölkkämäyrät

Valmistautuminen on mennyt odotusten mukaan ilman ongelmia. Alla on onnistunut Trans Gran Canarian maratonmatka tällä kaudella, ja tämä kotimaan kauden ensimmäinen kilpailu. Eniten odotan hienoa ja mielenkiintoista reittiä, koska en ole Karhunkierroksella aiemmin juossut.

Tulostavoite voisi olla Top 5:een sijoittuminen, mutta etukäteen on vaikea tarkkaan sanoa: riippuu niin paljon siitä, keitä muita on saman matkan lähtöviivalla. Mielenkiinnolla seuraan ainakin Tero Ruokolaisen (reittiennätys 2015) ja Maxim Voronkovin etenemistä.

 

Markku Kouva – NTR

Olin juoksemassa polkujuoksun MM-kisoissa Penyagolosa Traililla Espanjassa toukokuun alkupuoliskolla. Osallistumiseni siis Karhunkierrokselle on vielä hieman epävarmaa – riippuu miten palaudun MM-startista.

Kaikilla matkoilla on todella laadukas osallistujakaarti ja onkin odotettavissa hyviä kamppailuja!

Minulle Nuts KK on ”kotikisa”, ja jos en pysty kisaamaan, niin tulen kuitenkin paikan päälle nauttimaan huikeasta tunnelmasta ja kuuntelemaan T. Takkulan tajunnanvirtaa mikrofonin varressa!

 

Maxim Voronkov (Venäjä) – Galaxy St.Petersburg

Olen valmistautunut kisaan vanhan, hyväksi havaitun ohjelmani mukaan. Se Bryon Powellin kirjasta Relentless Forward Progress: A Guide to Running Ultramarathons. Mäkitreeniä en ehkä ole tehnyt ihan riittävästi, mutta yleisesti ottaen valmistautuminen on sujunut hyvin.

Toivottavasti kisapäivänä sää on aurinkoinen, lumet ovat sulaneet ja polut ovat kuivia. En ole koskaan juossut näin pohjoisessa, joten odotan kovasti itse luontoa ja maisemia reitin varrella.

Muista kilpailijoista on paha sanoa, kun en montaa tiedä. Tero Ruokolainen kiinnostaa, koska hän on voittanut kilpailun aiemmin ja Miikka-Pekka Rautiaisen kanssa juoksin Nuuksio Classicin 70 kilometrin kisassa viime vuonna. Näitä suorituksia on ainakin jännä seurata.

 

Tommaso Scalet (Italia)

Kilpailu mielessäni olen lisännyt ohjelmaani harjoitteluaikaa sekä pitkiä testijuoksuja poluilla tunteakseni tämän hetkisen kuntoni. Samalla olen sitten testannut myös kisavarusteitani. Valmistautuminen meni hyvin toukokuun alkuun asti, jolloin aloin tuntea kipua takareiden lihaksissa. Toivon, että se paranee kisaan mennessä.

Koska nyt on ollut hankaluuksia tuon kivun takia, olen muokannut tavoitteitani myös kilpailuun. Ensisijaisesti toivon pääseväni maaliin ilman suurempia fyysisiä ongelmia kuunnellen kehoa ja nauttien reitistä.

Olen kuullut muilta juoksijoilta, että maisemat ovat häikäisevät, joten odotan kovasti pääseväni näkemään ne.

En ole aiemmin osallistunut Buff Trail Tourin kisoihin, joten en henkilökohtaisesti tunne montaakaan juoksijaa. Kaikilla lähtölistoilla on kyllä todella kovien juoksijoiden nimiä, joten luvassa on hyvä show – eikä ainoastaan 80 kilometrin matkalla vaan kokonaisuudessaan.

 

Buff Trail Tour Finland 53km

Saara Grönholm – Puijon Mahti

Tämä vuosi on itselleni polkujuoksun juhlavuosi: olin mukana tekemässä osan Polkujuoksu-kirjaan, itselläni on elämäni ensimmäinen polku-ultra nyt Karhunkierroksella ja lisäksi olen lähdössä kaverini kanssa omatoimiselle juoksuvaellukselle kiertämään Tour-de-Mont-Blanc -reitin.

Katumaratoneja on takana kymmenkunta, mutta jaloilleni sopii paremmin pehmeä alusta, ja siksi olen siirtynyt poluille. Lisäksi olen kilpaillut triathlonissa. Polkujuoksu ja pitkät matkat otan mielentutkimusmatkailuna: urheilupsykologina minua kiinnostaa suorituksen psyykkinen puoli.

Aina on vähän keskeneräinen olo, vaikka on tärkeimmät harjoitukset tehtynä ja treeniä olen tehnyt parhaani mukaan työ- ja perhe-elämä yhteen sovittaen. Kestävyyskuntoa on tullut treenattua työmatkajuoksun lisäksi myös hiihtämällä ja retkiluistelulla. Airilan Hannu on joitakin täsmätreenejä neuvonut, mutta muutoin treenaan ilman valmentajaa.

Epäonnistumista käyn treenaamassa suunnistuskisoissa, ja se on oikeasti hyvin terveellistä treeniä. Olen aika kilpailuhenkinen, enkä pidä podium-paikkaakaan Karhunkierroksella mahdottomana, vaikka eka ultramatkani kyseessä. Tottakai Maija Oravamäen juoksu kiinnostaa – onhan hänellä reittiennätyskin hallussa.

Olosuhteet, kuten helle, tietenkin vaikuttavat suoritukseen, mutta ne ovat sitten kaikille kilpailijoille samat. Hyvällä fiiliksellä olen kuitenkin valmistautumisen suhteen reitille lähdössä.

 

Maija Oravamäki – Salomon Suunto Trail Team

Bodomin raskaan taaperruksen jälkeen olen pyöräillyt ja tehnyt lyhyitä pk-lenkkejä. Valitettavasti jalat eivät vieläkään ole keventyneet, eikä minulla ole suuria tulostavoitteita Karhunkierroksen suhteen.

Jos reitti on tänä vuonna niin märkä kuin mitä sanotaan, eipähän tarvitse poiketa poluilta viilentämään itseämme kylmissä puroissa, niin kuin parin vuoden takaisessa hellekisassa tiimikaverini Jaana Monosen kanssa teimme. 🙂

Vaarojen maratonilla puolestaan juoksimme yhtä matkaa Arto Nissisen kanssa. Jaanan ja Arton ohella lähtölistalla näyttää olevan monta muutakin nimeä, joiden kanssa vauhti on sopinut yksiin ja jutun aihetta piisannut. 🙂

Erityisen mielenkiintoista on seurata 160 kilometrin kuninkuusmatkan juoksijoita, kuinka he selviävät hurjasta urakastaan. Mukana on useita edustamani seuran Northern Trail Runnersin jäseniä, joista kirkkaimpana tähtenä Päätalon Saara juoksee ihan kärkimiesten tuntumassa.

 

Pekka Itävuo – Sajaniemen Sonnit

Karhunkierrokseen olen valmistautunut niin kuin aina ennenkin, eli talvi vähän miten sattuu ja sitten yritetään viimetipassa löytää parilla täsmätreenillä jostain jonkinlainen kisakunto. Ainahan sitä voi jossitella, mutta eipä tuota tekemätöntä silläkään tavalla oikein tehdyksi saa.

Näinkin pitkässä kisassa tietenkin jo maaliin pääsy on saavutus sinänsä. Tavoitteena olisi tehdä vähintäänkin oman kunnon mukainen suoritus minimi inputilla maksimi output. Tähän mennessä se on riittänyt ihan mukaviin sijoituksiin, joten miksei nytkin.

Muiden osallistujien osalta seuraan ja kannustan lähinnä omia seurakavereitani Sajaniemen Sonneista.

 

Toni Valido – Hölkkämäyrät / HOKA One One Team

Valmistautuminen on ollut sellaista, että tulokset ovat parantuneet, treenaus on vähentynyt. Ei ole alla nyt yhtään yli 23 kilometrin pitkistä helmikuun Trans Gran Canaria -kisan jälkeen. Ollut vähän nilkkalukko-ongelmia.

Karhunkierroksella lähdetään täysiä heti alusta ja katsotaan, mihin riittää. Voi nimittäin olla viimeinen kisa vähään aikaan. Hyvät fiilikset siinä mielessä, että juostaan kuin olisi viimeinen kisa: kaikki ilo irti siitä.

Itävuon, Väisäsen, Rannankarin kanssa käydään varmaan kovin skaba.

 

31 km

Reetta Peltonen – Sajaniemen Sonnit

Valmistautumiseni Karhunkierrokselle ei ole sujunut aivan optimaalisesti: en pystynyt koko talvena juoksemaan lainkaan juoksijanpolven takia, ja aloitin lenkkeilyn uudestaan vasta huhtikuun alussa. Onneksi sain talvella hiihdettyä aika paljon, ja positiivisena yllätyksenä juoksuvauhti tuntuu parantuneen sen myötä.

Viimeisenä vitsauksena sairastuin pari viikkoa sitten flunssaan, jonka takia viimeistelytreenit jäivät tekemättä. Vointi on nyt kuitenkin parantunut sen verran, että uskon pääseväni viivalle. Tämän vuoden kisaan lisähaastetta tuo lämmin sää, joten nesteytystä ja energiansaantia täytyy miettiä vähän tavallista enemmän.

Odotan jännittävää, aurinkoista kisaa hyvissä tunnelmissa. Reitti lienee tänä vuonna vielä viime vuotistakin hienompi, kun lumet ovat ehtineet sulaa. Periaatteessa tavoitteenani on parantaa viime vuoden aikaani ja sijoitustani, mutta näin flunssatoipilaana täytynee vain lähteä tekemään omaa suoritusta kaikessa rauhassa ja katsoa, mihin se riittää.

 Omalla matkallani on naisissa mukana useita kovia nimiä, joista täytyy mainita ainakin reittiennätyksen haltija Annika Vaara. Etukäteen en uskalla veikata, kuka voiton vie, mutta uskon, että ratkaisut tehdään viimeisillä seitsemällä kilometrillä. Kisasta tulee taatusti tiukka ja taktinen!

Pidemmillä matkoilla on mukana paljon tuttuja omasta seurastani Sajaniemen Sonneista ja muualta, ja aion seurata kaikkien juoksun sujumista ja kannustaa niin paljon kuin vain ehdin. Lisäksi odotan mielenkiinnolla, rikotaanko tänä vuonna reittiennätyksiä ja nouseeko kärkisijoille uusia nimiä.

 

Annika Vaara

Valmistautuminen on lähes huhtikuun loppuun saakka ollut lähinnä vain hiihtoa, ja sen jälkeen olen sovittanut taas lenkkareita jalkaan. Eli ollut ihan vain peruskuntoilua. Enemmänkin varmasti olisi voinut juosta talven aikana. Aikaisempiin NUTS Karhunkierros -kisoihin verrattuna (2015, 2016) juoksua on todella vähän pohjalla.

Tavoittena voisi pitää jo kaksi kertaa reitin juosseena, että josko tänä vuonna onnistuisin menemään sen harhautumatta väärälle polulle 🙂 Toiveena olisi myös juosta koko reitti ilman, että ilmenee jalkavaivoja.

Sodankylästä osallistuu kaverini Kerttu Nironen ja viimeksi taivalsimme pitkän matkaa yhdessä. Ehkä tänäkin vuonna!

 

Eetu Nordman – BUFF CamelBak Suomi

Yritetän toipua Transvulcanian polku-ultran jäljiltä juoksukuntoon ja suoraan sanottuna ei ehkä aivan fiksuin veto juosta kahden viikon sisään toista kisaa, mutta täytyy yrittää päästä legendaariseen ja Suomen suurimpaan polkujuhlaan messiin 🙂

Ei erityisempää valmistautumista tätä kisaa varten, päivä kerrallaan ja jalkoja kuunnellen. 2016 oli 1 tai 2 viikkoa enemmän aikaa toipua samaisesta kisasta – ja vasta viimeisinä päivinä ennen kisaa juoksu alkoi onnistua jotenkin. Täysin arvoitus siis, miten tulee menemään 🙂 Suuria odotuksia ei liiemmin ole, mutta odotan mukavia kokemuksia tapahtumalta sitäkin enemmän.

En ole kovin tarkkaan katsonut 31km lähtölistaa, mutta silmään osui ainakin Jussi Kumpula, joka juoksee aina kovaa poluilla ja on varmasti kärkikandidaatteja.

 

Juuso Manninen – TeamCervelo TriathlonSuomi

Karhunkierros on minulle tärkeä valmistava harjoitus kesäkuussa käytävään Celtman Extreme Triathloniin. Eli valmistuminen on tähdännyt Celtmaniin, mutta poluilla on tullut viihdyttyä pitkin talvea. Nyt olen ollut Ylläksellä kahden viikon leirillä ja täältä tulen suoraa Rukalle. Leirillä on ohjelmassa pitkien pyörälenkkien lisäksi paljon polkujuoksua ja tunturien huiputuksia. Eli kiipeämistä tulee treenattua, myös NUTSia silmällä pitäen.

Tiedossa on eka polkujuoksukisani ikinä eli uudella aluevaltauksella tässä ollaan. Tärkeintä on saada onnistunut suoritus ja samalla todella kova polkutreeni ennen Celtmania. Vaikka kyseessä on sinänsä pelkkä treeni, niin kyllähän sitä aina lähdetään sijoista kisaamaan.

31kilometrin matkalle ei lähde sinänsä ketään tuttuja, ja osallistujalistalla olevat nimet ovat vieraita. Ilmeisesti mukaan lähtee kovia kavereita Buff Camelbak Suomi -tiimistä eli kovaa kyytiä on varmasti noviisille tiedossa. 80km:n ja 50km:n matkalla on tuttuja, ja yritän ehtiä mökille saunaan ennen heitä 🙂