Oulangan kansallispuisto ja Karhunkierros

Karhunkierroksen jylhissä maisemissa näet ikiaikaisen veden voiman. Monet reittivaihtoehdot ja lukuisat riippusillat johtavat sinut Suomen komeimpien könkäiden äärelle. Siellä villin taimenen hypyt, koskikaran sukellus, aapasoiden ääretön kauneus ja piilotteleva kasvikaunotar neidonkenkä haastavat kokeneenkin kuvaajan. Luonto ei tunne rajoja: Venäjän puolella aukeaa Paanajärven valtava erämainen kansallispuisto.

Oulanka on noussut vertauskuvallisesti kuohujen keskeltä kansallispuistoksi. Puiston läpi kulkee kaksi vapaana virtaavaa jokea, joiden kuuluisimmat kosket, Oulankajoen Kiutaköngäs ja Kitkajoen Jyrävä, ovat osa ainutlaatuista suomalaista luontoa. Kovimmat kuohut Oulangalla koettiin 1950-luvun alkupuolella, jolloin syttyi koskisota Kuusamon koskien omistuksesta ja valjastuksesta. Samaan aikaan oli meneillään Isojako, jossa tehtiin selvä ero valtion ja yksityisen maanomistuksen välille. Tämän jälkeen alkoi Oulangan kansallispuiston virallinen matka yhdeksi Suomen tunnetuimmista kansallispuistoista ja Oulangan kansallispuisto perustettiin vuonna 1956.

Reitinkunnostustalkoot torstaina 24.5.!

Metsähallituksen luontopalvelut kutsuu kaikki innokkaat reitinkunnostustalkoisiin Karhunkierrokselle!

Kevät Koillismaalla vaihtelee vuodesta toiseen valtavasti – lumista ja tulvista kuiviin aurinkopäiviin. NUTS-juoksun aikaan emme vielä ole ehtineet tarkastaa Karhunkierroksen kuntoa, ja kesken ovat vielä talvella aloitetut kesän korjausurakatkin. Tulkaa auttamaan!

Riippuen kevään etenemisestä tarjolla olisi erilaisia tehtäviä: Kiutakönkään siltojen uusintaa ja maaportaiden tekoa, Kitkanniemellä avosuolla pitkosten uusimista, Valtavaaralla pienten pitkospätkien uusintaa.. sekä talven myrskyjen ja lumikuormien raivausta reitiltä ja taukopaikoilta.

Tavoite on, että yhdessä saisimme NUTS Karhunkierroksen juoksun kestävämmäksi ja turvallisemmaksi, sekä ennen kaikkea iloiseksi kokemukseksi kaikille. Tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan talkoisiin tällä lomakkeella.

T: Oulangan poppoo

Luontokeskuksemme/kahvilamme auki

Kevään 2018 aukioloajat tarkentuvat kevään koittaessa

Karhunkierros luontokeskuksen  kahvila

  • pe 25.5. – la  26.5. auki läpi yön pe 19.00–la 8.00.

Oulangan luontokeskus

  • la 26.5. klo 8-16
  • muutoin päivittäin klo 10-16

Oulangan luontokeskuksen kahvila

  • To klo 10–16
  • Pe klo 10–20
  • La klo 8–16
  • Su klo 10–16