Oulangan jylhissä maisemissa näet ikiaikaisen veden voiman. Monet reittivaihtoehdot ja lukuisat riippusillat johtavat sinut Suomen komeimpien könkäiden äärelle. Siellä villin taimenen hypyt, koskikaran sukellus, aapasoiden ääretön kauneus ja piilotteleva kasvikaunotar neidonkenkä haastavat kokeneenkin kuvaajan. Luonto ei tunne rajoja: Venäjän puolella aukeaa Paanajärven valtava erämainen kansallispuisto.

Oulangan vaaramaisemaa leimaavat mäntymetsät, joihin kirves ja saha ovat viimeksi kajonneet 1900-luvun alussa. Puiston luonto tarjoaa kävijälle paljon nähtävää ja koettavaa: harvinaisia lajeja, kuohuvia koskia, jylhiä vaaroja, lehtoja, lettosoita ja kalkkilähteitä. Tämä ainutlaatuinen ja erikoinen luonto tarjoaa mahdollisuuden monelle harrastukselle: patikoi Oulangan kanjonille ihailemaan jääkauden muovamaa kalliota, pyöräile haastavalla polulla jokivartta pitkin Taivalkönkään idylliselle autiotuvalle tai melo Venäjän rajalle mutkittelevan Oulankajoen lempeissä kuohuissa. Oulanka on myös erinomainen luontokuvauskohde, sillä upeiden maisemien lisäksi puistosta löytyy lukuisia kasvi- ja lintulajeja kuvattavaksi. Onnekas saattaa jopa nähdä meri- tai maakotkan!

Aloita luontoseikkailusi Oulangan kansallispuiston keskeltä, Karhunkierroksen varrella sijaitsevasta Oulangan luontokeskuksesta! Meiltä saat tietoa huikeimmista jokivarsimaisemista, komeimmista kuvauskohteista sekä lähialueen harrastusmahdollisuuksista.

Reitinkunnostustalkoot torstaina 23.5.!

Metsähallituksen luontopalvelut kutsuu kaikki innokkaat reitinkunnostustalkoisiin Karhunkierrokselle!

Kevät Koillismaalla vaihtelee vuodesta toiseen valtavasti – lumista ja tulvista kuiviin aurinkopäiviin. NUTS-juoksun aikaan emme vielä ole ehtineet tarkastaa Karhunkierroksen kuntoa, ja kesken ovat vielä talvella aloitetut kesän korjausurakatkin. Tulkaa auttamaan!

Riippuen kevään etenemisestä tarjolla olisi erilaisia tehtäviä: Kiutakönkään siltojen uusintaa ja maaportaiden tekoa, Kitkanniemellä avosuolla pitkosten uusimista, Valtavaaralla pienten pitkospätkien uusintaa.. sekä talven myrskyjen ja lumikuormien raivausta reitiltä ja taukopaikoilta.

Tavoite on, että yhdessä saisimme NUTS Karhunkierroksen juoksun kestävämmäksi ja turvallisemmaksi, sekä ennen kaikkea iloiseksi kokemukseksi kaikille. Tervetuloa!

Ilmoittaudu mukaan talkoisiin tällä lomakkeella.

T: Oulangan poppoo

Luontokeskuksemme/kahvilamme auki

Karhunkierros luontokeskuksen  kahvila

  • pe 24.5. – la  25.5.2019 auki läpi yön pe 19.00–la 8.00.

Oulangan luontokeskus

  • Pe klo 10–18
  • La klo 8–16

Oulangan luontokeskuksen kahvila

Ravintola Talonpöytä Oulanka tarjoilee lounasta päivittäin klo 11 alkaen ja lisäksi maukkaita kahvila- ja ravintolatuotteita, retkieväitä, paikallisia villiherkkuja ja pientä naposteltavaa sekä paikallisia matkamuistoja. Ravintolalla on A-oikeudet. Ravintolasta voi vuokrata lastenkantorinkkoja.

Sähköposti: info@talonpoyta.fi

www.talonpoyta.fi/oulanka

Puh. 040 124 2994

  • Pe klo 10–18
  • La klo 8–16