Oulangan kansallispuisto ja Karhunkierros

Oulangan jylhissä maisemissa näet ikiaikaisen veden voiman. Monet reittivaihtoehdot ja lukuisat riippusillat johtavat sinut Suomen komeimpien könkäiden äärelle. Siellä villin taimenen hypyt, koskikaran sukellus, aapasoiden ääretön kauneus ja piilotteleva kasvikaunotar neidonkenkä haastavat kokeneenkin kuvaajan. Luonto ei tunne rajoja: Venäjän puolella aukeaa Paanajärven valtava erämainen kansallispuisto.

Oulangan vaaramaisemaa leimaavat mäntymetsät, joihin kirves ja saha ovat viimeksi kajonneet 1900-luvun alussa. Puiston luonto tarjoaa kävijälle paljon nähtävää ja koettavaa: harvinaisia lajeja, kuohuvia koskia, jylhiä vaaroja, lehtoja, lettosoita ja kalkkilähteitä. Tämä ainutlaatuinen ja erikoinen luonto tarjoaa mahdollisuuden monelle harrastukselle: patikoi Oulangan kanjonille ihailemaan jääkauden muovamaa kalliota, pyöräile haastavalla polulla jokivartta pitkin Taivalkönkään idylliselle autiotuvalle tai melo Venäjän rajalle mutkittelevan Oulankajoen lempeissä kuohuissa. Oulanka on myös erinomainen luontokuvauskohde, sillä upeiden maisemien lisäksi puistosta löytyy lukuisia kasvi- ja lintulajeja kuvattavaksi. Onnekas saattaa jopa nähdä meri- tai maakotkan!

Aloita luontoseikkailusi Oulangan kansallispuiston keskeltä, Karhunkierroksen varrella sijaitsevasta Oulangan luontokeskuksesta! Meiltä saat tietoa huikeimmista jokivarsimaisemista, komeimmista kuvauskohteista sekä lähialueen harrastusmahdollisuuksista.